Korte inleiding tot installatiemethode van schaduwloze lamp in operatiekamer

- Feb 15, 2019-

Chirurgische, schaduwloze lamp is een essentiële verlichtingsinstallatie voor ziekenhuisoperaties. Om het licht op het bestraalde deel uit te lijnen, is het vaak nodig om een grote kracht te gebruiken om op te duwen, naar beneden te trekken, te draaien, enz. De krachtrelatie van de lamp is gecompliceerder. Daarom heeft de kwaliteit van de installatie direct invloed op het veilige gebruik van de apparatuur en de functie. Hoe de installatie van de schaduwloze lamp met hoge kwaliteit volgens de verschillende constructiestructuren van de operatie te voltooien, zodat deze lange tijd zonder structurele storingen kan worden gebruikt en voldoende aandacht moet krijgen.

Op dit moment zijn er ruwweg twee soorten constructies die worden gebruikt als dakoppervlakken van operatiekamers: één is dat het dak is gegoten op zijn plaats beton, en de installatiedelen van de schaduwloze lamp zijn ingebed in de opgegeven positie en zijn gepasseerd de veiligheidsberekening (dwz vooraf in de constructietekeningen) Ontwerp de installatie van schaduwloze lampen). Na het controleren van de tekeningen en het begrijpen van de bouwomstandigheden ter plaatse, als er geen twijfel over bestaat, kunt u de schaduwloze lampen direct installeren. Het andere type is dat het dakoppervlak is geconstrueerd in andere vormen. Als het dakoppervlak bijvoorbeeld is gegoten op zijn plaats in gewapend beton, maar de installatiecomponenten niet zijn ingebed, of het dakoppervlak is een geprefabriceerd cement hol deksel en andere structurele vormen, is het niet geschikt voor directe installatie van chirurgische schaduwloze lampen . Dergelijke gevallen komen vaker voor in kleine en middelgrote ziekenhuizen.

Allereerst moet het bouwpersoneel vóór de installatie van de chirurgische schaduwloze lamp een redelijk en betrouwbaar installatieplan kiezen op basis van de civiele structuur van de operatiekamer en de breedte en hoogte van de kamer. Het is duidelijk dat de meeste lokale ziekenhuizen momenteel hun eigen technologie en middelen gebruiken voor de bouw, in verschillende vormen, en het niveau van installatie en kwaliteit is ook verschillend. Als er een gat in het dakpaneel is, gebruikt u de uitbreidingsbout om het schaduwloze lampmontage-element direct te bevestigen. Deze methode kan niet worden gebruikt als het dak een geprefabriceerde holle plaat of een ander eenvoudig dak is, zelfs als het dak door de bevestigingsbouten is ingegoten in gewapende betonconstructie en de hangende zwaartekracht van de schaduwloze lamp hetzelfde is. Bij langdurig gebruik kan de bout losraken en vallen en is de betrouwbaarheid niet hoog. Voor ter plaatse gestort gewapend beton is er ook een methode om lokale cementschillen te gebruiken om de maasvormige stalen staven bloot te leggen en vervolgens de chirurgische schaduwloze delen op de stalen staven te lassen. De tekortkomingen van deze methode zijn dat het de sterkte en esthetiek van het dakoppervlak beïnvloedt. Ten tweede is de relatie tussen betrouwbaarheid en bouwkwaliteit buitengewoon groot. Het is moeilijker om de belangrijkste stalen staven onder het cement te bedekken en het is moeilijk om de kwaliteit van de constructie van het achteroppervlak te garanderen.

Gebruik een betonnen balk aan beide zijden van het dakoppervlak (of dragende muren aan beide zijden) om horizontale balken op te richten en installeer vervolgens een chirurgische schaduwloze lamp onder de horizontale balken. Het voordeel van deze methode is hoge betrouwbaarheid, eenvoudige installatie- en constructiemethode, geen schade aan het oorspronkelijke oppervlak van het dakoppervlak, een groot toepassingsbereik en de horizontale balk kan worden gemaakt van No. 10 kanaalstaal. Volgens het krachteffect moet de gleuf van het kanaalstaal in horizontale richting liggen. Een eenvoudige ondersteunde balkconstructie die aan beide uiteinden is bevestigd, op basis van het gewicht van de belasting, de sterkte van het kanaal zelf is niet problematisch. Het belangrijkste punt van dit type installatie is de selectie en bevestiging van de balksteunen aan beide uiteinden, omdat de steun aan beide uiteinden het volledige gewicht van de schaduwloze lamp en de horizontale straal draagt en alle externe krachten die tijdens het gebruik worden gegenereerd, de hoek 15 of 15/10 kan worden gebruikt. Het gelijkzijdige hoekstaal is bevestigd aan de zijkant van de ringbalk met 6 stuks doorbuigbouten M20 of expansiebouten. De bevestigingsbouten zijn in principe niet blootgesteld aan trekkracht en worden niet uitgetrokken. En de afschuifkracht die bestand is tegen veel meer dan de belastingsvereisten. De horizontale balk kan met bouten worden bevestigd aan het vlak van de twee steunen om horizontale beweging te voorkomen. De horizontale balk moet gemaakt zijn van kanaalstaal dat geproduceerd wordt door reguliere fabrikanten zonder vervorming en goede kwaliteit. De lengte mag niet te kort zijn. Het is beter dan de binnenbreedte met ongeveer 10 mm. Het is niet geschikt voor materiaalbesparing en korte materiaallengte.

Bij lange componenten is het dak van de operatiekamer over het algemeen hoger dan de grond en is de operatiekamer met centrale airconditioning hoger. Als de schaduwloze lamp direct op het dakoppervlak is geïnstalleerd, is deze te hoog om vanaf de grond te worden gebruikt, dus is het noodzakelijk om het verlengstuk te gebruiken. Er zijn verschillende uitbreidingsstijlen: driehoekig frame, rechthoekig of vierkant frame. Het wordt aanbevolen om een ronde buisflens te gebruiken. In vergelijking met andere typen, heeft het de voordelen van een eenvoudige structuur, hoge betrouwbaarheid, gebalanceerde kracht, goede stabiliteit, lage kosten en eenvoudige productie en installatie. De ronde buis kan worden gekocht als een naadloze stalen buis met een diameter van niet minder dan 150 mm, een wanddikte van meer dan 8 mm en een lengte die moet worden genomen indien nodig. De eindflens kan worden gesneden met een ijzeren plaat met een dikte van niet minder dan 8 mm, en de diameter kan worden bepaald door de afstand tussen de twee horizontale balken en de flensgrootte van de schaduwloze lamp. Let bij het lassen in één op de laskwaliteit en de parallelliteit van de twee flenzen. De ribverbinding moet worden aangebracht tussen de flens en het pijplichaam. Voor de dochterlamp, in het bijzonder de dochterlamp met het contragewicht, moet de verbinding tussen het verlengingselement en de schaduwloze lamp worden voorafgegaan door een lange bout, wat handig is voor het rijgen van verschillende moeren om de schaduwloze lamp aan te passen aan de vereisten voor gebalanceerd gebruik . In de operatiekamer waar het plafond vereist is, moet de installatie van de schaduwloze lamp van tevoren worden uitgevoerd, maar de hoogte van het plafond en het proces moeten worden afgestemd met het constructiepersoneel van het plafond om de samenwerking en schoonheid van het plafond en de schaduwloze lamp en de onderhoudsdoorgang zijn vereist aan het plafond. Elk onderdeel van het installatieproces van de schaduwloze lamp moet zorgvuldig worden geïnspecteerd en bediend. Na de voltooiing van de constructie moet de acceptatie worden uitgevoerd om de installatiekwaliteit van de schaduwloze lamp te garanderen.


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Tel: + 86-021-67105200

Website: http: //www.vega-medi.com

Mobiel: + 86-15900473404

Contact: Laura duan

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Company Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, Nr 258, noorden Van Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (Vasteland)

Factory Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China