Intelligente barrièrevrije LED-werkende schaduwloze lamp

- Apr 15, 2019-

De schaduwloze lamp is een belangrijke uitrusting in de operatiekamer. De traditionele, schaduwloze lamp wordt al honderden jaren gebruikt. Hoewel het vele verbeteringen heeft ondergaan, zijn de problemen die door de halogeenlamp worden blootgelegd niet fundamenteel opgelost vanwege de tekortkomingen ervan. Met de ontwikkeling van moderne fysieke verlichtingstechnologie, het gebruik van LED (light-emitting diode) technologie-ontwikkeling van high power LED schaduwloze lamp werking, stabiele beveiliging, energiebesparing, bescherming van het milieu, de voordelen van matige intensiteit traploos instelbaar, bereikt door het aanpassen van de kleurtemperatuur voldoen aan de operatie staat van het menselijk lichaam onder de voorwaarde van verschillende organisatie in verschillende kleurtemperatuur kleurkenmerkvereisten, effectief de operatie op te lossen het probleem van hoog energieverbruik van het verlichtingssysteem en enorme volume, is gunstig voor het verbeteren van de kwaliteit van de lucht zuivering in de operatiekamer, meer geschikt voor de eisen van de laminaire flow operatiekamer om de lucht te zuiveren, de onderhoudskosten te zuiveren, de operatiekamer in de grootste mate te verminderen om te voldoen aan de objectieve eis van klinische chirurgische verlichting, Het is een belangrijke innovatie in de moderne operatiekamer.

1. Basisprincipes en technieken van de intelligente werkende schaduwloze lamp

LED-technologie, ontwikkeld in de jaren 1970, GEBRUIKT elektronenmigratie in halfgeleidermaterialen om zichtbaar licht te genereren door energie uit te zenden met specifieke golflengten. Door bijna 50 jaar van ontwikkeling, is deze technologie op grote schaal gebruikt in de dagelijkse verlichting van het leven en speciale operationele verlichting, die de voordelen van energiebesparing, bescherming van het milieu, veiligheid, hoge betrouwbaarheid, sterke uitvoerbaarheid, korte responstijd en zo verder heeft. Vanwege de beperking van de lichtintensiteit is het vereiste bereik van de chirurgische verlichting echter niet doorbroken. De komst van ultraheldere LED-lichtmotoren en machines in 2004 maakte het mogelijk om de technologie toe te passen op chirurgische verlichting. Met de toepassing van hoog-helderheid LED "ingekapseld licht" principe-technologie, hebben we met succes de schaduwloze lamp met Chinese intellectuele eigendomsrechten en high-power LED-chips ontwikkeld in Chongqing, China.

2. Uitgebreide voordelen van intelligente werkende schaduwloze lamp

Er zijn veel problemen met de traditionele halogeenlamp: (1) slechte lichtkwaliteit, gemakkelijk te veroorzaken artsen met visuele vermoeidheid; (2) ultrahoge infrarode warmtestraling, brengt ongemak voor de chirurg; (3) vaste kleurtemperatuur, niet gemakkelijk om duidelijk verschillende weefsels, organen te onderscheiden, is niet bevorderlijk voor het verder verbeteren van de kwaliteit van chirurgie; (4) hoog stroomverbruik, het gemiddelde vermogen van 1000W; (5) grote structuur, belemmeren de normale circulatie van gezuiverde lucht, verminderen de desinfectie en zuivering effect; Hoge onderhoudskosten, controleer elke maand, de gemiddelde levensduur van de lamp 1000 uur. De werkende schaduwloze lamp met high-power LED-chip heeft de problemen van de traditionele halidelamp opgelost met de belangrijkste technische voordelen in de volgende drie aspecten.

2.1 technische voordelen

(1) de krachtige LED-werkende schaduwloze lampen met • • kristalmatrix zijn samengesteld uit 3 ~ 5 segmenten, waarbij elk segment is samengesteld uit een enkele focusseerlens. In deze opstelling produceert elk kristal één monochromatisch licht en zijn er vier soorten monochromatisch licht. De vier kleuren lichtbronverhouding biedt het beste contrast en de beste resolutie. Het bestraalde gebied wordt overlapt door 5 keer licht, wat schaduwen minimaliseert en diepe bestraling mogelijk maakt. De lichtintensiteit kan 160.000LUX bereiken en voldoet aan de verlichtingsbehoeften van een diepe operatie.

De kleurtemperatuur instelbare kleurtemperatuur is een algemene index die de spectrale kwaliteit van de lichtbron weergeeft, wat handiger en intuïtiever kan zijn om de lichtkleur van wit licht weer te geven. Kleurtemperatuur laag, wit met geel, zei warme toon; De kleurtemperatuur is hoog, de witte binnenkant is blauw, weegt een koele kleur. Kleurtemperatuur is het subjectieve gevoel van het menselijk oog voor de luminescente of witte reflector, die wordt bepaald door mensen. De kleurverzadigingskenmerken van verschillende weefsels en organen in het menselijk lichaam zijn verschillend. Bijvoorbeeld, weefsels en organen met overvloedige bloedtoevoer (zoals lever en nier) hebben een hogere kleurtemperatuur; Als het orgel wordt belicht met een lichtbron met een hogere kleurtemperatuur, ziet het er echt uit. En long-, vetweefsel kleurtemperatuur is relatief laag, nog steeds gebruik maken van de lichtbron van hoge kleurtemperatuur op dit moment oplichten, kijk kan schuin rood. Daarom moet de werking van verschillende onderdelen de kleurtemperatuur van de lichtbron aanpassen om het beste visuele effect te bereiken. De traditionele halogeenschaduwloze lamp kan de kleurtemperatuur echter niet aanpassen en kan zich niet aanpassen aan de behoeften van verschillende bewerkingen.

LED-chip operatie shadowless lamp met meerdere witte, rode, groene en blauwe LED door matrix array gerangschikt zeer dicht bij een kleiner gebied van substraat keurt multiplex drive controller controle alle soorten LED, respectievelijk, volgens de verschillende intensiteit van verlichtingseisen door PWM controle van de helderheid van de witte LED, volgens de rode, groene en blauwe LED-lamp gemengd met de bijbehorende kleurtemperatuur verandering regel, met behulp van PWM controle allerlei led-licht om de gewenste temperatuur te bereiken. De kleurtemperatuur kan worden aangepast in het bereik van 3200 ~ 5000K. Artsen kunnen zich aanpassen aan verschillende voorkeuren en verschillende delen van de operatiebehoeften, een hogere kleurtemperatuur kan de visuele vermoeidheid verlichten die wordt veroorzaakt door langdurige sterke lichtstimulatie, en de kwaliteit van nachtoperaties en langdurige operaties verbeteren.

De intelligente regeling van krachtige LED-chips met een intelligente werkende schaduwloze lamp is in overeenstemming met de nieuwe normen voor de werkzaamheid van het menselijk lichaam. De intelligente lichtveranderende modus is geïntegreerd en de multi-foto-elektrische sensorkop is gesynchroniseerd.

Van de wetenschap van het totale ontwerp van laminaire stroom operatiekamer zuivering stroom is momenteel de meest geavanceerde en effectieve manier, de richting van de zuiveringsstroom neemt over het algemeen verticale laag stroom, zodat de operatie gebied in de mainstream van de vorming van de schone stroom, om ervoor te zorgen dat de normen voor luchtzuiverheid. Laminaire stroming operatiekamer vereist niet alleen zeer schone lucht, maar vereist ook om de stroomrichting van de luchtstroom te regelen, zodat de luchtstroom van het werkgebied met hoge netheid naar het gebied met relatief lage reinheid, en verwijder en ontlaad de stofdeeltjes en pathogene micro-organismen in de luchtstroom. De traditionele plafondloze lampen zonder schaduw met een behuizing met meerdere diafragmaopeningen of grote achterwanden kunnen de luchtstroom van de verticale laminaire luchtopeningen echter belemmeren en stofaccumulatie en ziekteverwekkende micro-organismen op de achterkant van de schaduwloze lampen in het operatiegebied brengen, waardoor de risico van postoperatieve infectie voor patiënten. Het ontwerp van high-power LED-chip werkende schaduwloze lamp keurt hol gestroomlijnd ontwerp, dat geen invloed heeft op de verticale laminaire stroming, en is meer wetenschappelijk en redelijk. Het kan niet alleen voldoen aan de lichtvereisten van chirurgie, maar ook meer geschikt zijn voor de luchtzuiveringsvereisten van de operatiekamer met laminaire stroming.

2.2 ecologische voordelen

Na bescherming van het milieu behoort het energiebesparende LED-chip werkende schaduwloze lampontwerp tot de groene technologie. Het luminescentieprincipe is gebaseerd op de zichtbare lichtgolflengte die wordt geëmitteerd door de elektronische overgang, dus het bevat geen kwik, lood en andere schadelijke zware metalen in het ontwerp en de afgedankte LED-chip kan ook worden gerecycled, waardoor de milieuvervuiling aanzienlijk wordt verminderd, in overeenstemming met de nationale kwaliteitseisen voor milieubescherming. LED-lichtbron GEBRUIKT lage spanning, geschikt voor veilige afstand van de operatiekamer, en sterke schokbestendigheid, schokbestendigheid, zodat de stabiliteit van de lichtbron hoog is. Bovendien is de responstijd van de LED-lichtbron op nanoseconde niveau, wat zeer geschikt is voor hoogfrequente werking. De werkspanning van de LED-chip is erg laag, wat veel energie bespaart.

De lange levensduur, lage warmte als de vierde generatie nieuwe verlichtingsbron, LED heeft veel verschillende kenmerken van andere elektrische lichtbronnen (zie tabel 1), waardoor het ook de eerste keus wordt van een energiebesparende en milieubeschermende lichtbron. LED-lampen hebben een gemiddelde levensduur van 100000 uur, 30 keer die van gewone lampen (zie tabel 1). De krachtige LED-chip die de shadowless-lamp bedient, heeft een koude lichtbron met een hoge lichtefficiëntie [1,5], een lage warmteafvoer en een verminderde toevoer van warme lucht, die zeer geschikt is voor gebruik in de operatiekamer met barrièrevrije laminaire stroming. Bovendien is het koude licht van een LED-lichtbron prettiger voor artsen die lange tijd onder het bedieningslicht staan.

2.3 economische voordelen

Op dit moment zijn de schaduwloze lampen in de operatiekamer in China voornamelijk de traditionele halogeenbronloze lampen of fluorescente bronloze lampen. Met ongeveer 53.000 werkende schaduwloze lampen die in het hele land als basis worden gebruikt, kunnen alle met LED-chips werkende schaduwloze lampen elk jaar 240.000 kilowattuur elektriciteit besparen en zullen de sociale voordelen van energiebesparing en emissiereductie zeer groot zijn. Dit bespaart jaarlijks 100.000 ton steenkool en thermisch vermogen, vermindert de co2-uitstoot door thermische energie met 262 miljoen liter en vermindert de uitstoot van zwaveldioxide door thermische energie met 850.000 liter, wat van groot maatschappelijk belang is voor milieubescherming en energiebesparing. Bovendien stijgen de bedrijfskosten van de operatiekamer vanwege de kortere levensduur van traditionele halogeen- of fluorescentielampen. Daarom heeft de high-power LED-chip die de shadowless-lamp aanstuurt, meer economische waarde.

3 conclusie

Boven alles: kleurtemperatuur instelbare high power LED-chip operatie shadowless lamp, LED het secundair optisch ontwerp, koelingstechnologie, aandrijfvoeding, spanningsregelaar, regeltechniek, universele scharnier cantilever en andere innovatieve technologie als geheel, te bereiken door de kleur aan te passen temperatuur voldoen aan de werkingstoestand van het menselijk lichaam onder de voorwaarde van verschillende organisatie in verschillende kleurtemperatuurkleurenkenmerkvereisten, radicaal doorbreken van de traditionele medische verlichtingstechniek van kleurtemperatuur is instelbaar, hoge temperatuurgrens, loste de chirurg op om lange uren visueel te werken vermoeidheid, dus effectief verbeteren van de kwaliteit van de operatie. De high-power LED werkende schaduwloze lamp heeft de voordelen van koude lichtbron, energiebesparing en milieubescherming, traploos instelbare kleurtemperatuur-lichtintensiteit. Ondertussen kan de werkende schaduwloze lamp met LED-chip effectief de problemen van het huidige grote volume en hoge energieverbruik van het chirurgische verlichtingssysteem oplossen, wat bevorderlijk is voor het verbeteren van de luchtzuiveringskwaliteit van de operatiekamer, waardoor de onderhoudskosten van de operationele zuivering van de ruimte, en voldoen aan de objectieve eisen van klinische chirurgische verlichting in de grootste mate. De high-power LED-chip die een schaduwloze lamp bedient, heeft de voordelen van energiebesparing, milieubescherming, veiligheid en betrouwbaarheid, en kan voor nog betere operationele lichteffecten zorgen. Het zal zeker een revolutionaire storm brengen naar de moderne operatiekamer met laminaire stroming.

VG-700500 internal CM


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Website: http: //www.vega-medi.com

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Company Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, Nr 258, noorden Van Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (Vasteland)

Factory Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China