Belangrijkste prestatie-eisen van chirurgische schaduwloze lamp

- Nov 02, 2019-


Belangrijkste prestatie-eisen van chirurgische schaduwloze lamp

1 met voldoende verlichting.

De verlichtingssterkte van de schaduwloze lamp heeft meer dan 150000 lux bereikt, wat dicht bij de helderheid in de zonnige zomer ligt. Over het algemeen is 40000-1000000lux de juiste verlichtingssterkte voor daadwerkelijk gebruik, en een te heldere invloed op het gezichtsvermogen. Hoewel voldoende verlichting wordt verschaft, moet de verblinding van de lichtstraal op het chirurgische instrument worden vermeden. Glare beïnvloedt het gezichtsvermogen en het gezichtsvermogen en is gevoelig voor vermoeidheid. De verlichtingssterkte van een schaduwloze lamp en de verlichtingssterkte van de operatiekamer moeten niet te verschillend zijn, wat nadelig is voor de werking van chirurgen. Volgens sommige verlichtingsnormen moet de verlichtingssterkte van de algehele verlichting een tiende zijn van die van de lokale verlichting. De totale verlichting van de operatiekamer moet meer dan 1000 lux zijn.

2. De bewerking heeft een hoge niet-schaduw.

Shadowless is een belangrijke eigenschap en prestatie-index van een schaduwloze lamp. Elke schaduw gevormd in het operatieveld zal de observatie, discriminatie en operatie van de arts belemmeren. Een goede schaduwloze lamp kan niet alleen voldoende verlichting bieden, maar heeft ook een hoge schaduwloze graad, om een bepaalde helderheid op het oppervlak en diep weefsel van het operatieveld te garanderen. Voor de test van de schaduwloze graad wordt een zwarte cirkelvormige cilinder van 50x75 mm gebruikt en de lichtbron bevindt zich een meter boven de cilinder. Een fotometer wordt ingesteld aan de onderkant van de cilinder en de gemeten lichtschaduwverhouding mag niet minder zijn dan 10%. Het eigenlijke product is om meerdere of meer gelijkmatig gerangschikte lampballen in een ring in een lampenkap met een diameter van 50-100 cm te plaatsen. In de lampbal worden een speciale lamp en reflector gebruikt en de lichtstraal passeert vanuit verschillende posities door het filter. De reflectoren komen op één punt samen voor een gebalanceerde, uniforme en schaduwloze heldere straal.

3 lage temperatuur.

Met de toename van de verlichtingssterkte zullen de temperatuur van het lamplichaam en de lichtstraal worden verhoogd, wat de temperatuur van het hoofd en het weefsel van de operatieplaats zal beïnvloeden, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van de operatie wordt beïnvloed. Daarom moet de temperatuurstijging van de operatiekamer binnen 10 controlled worden geregeld. De belangrijkste toegepaste methode is om het zichtbare licht geproduceerd door de lichtbron door de spiegel te laten gaan, die 70% infraroodstralen kan filteren, en de resterende infraroodstralen worden meestal geïsoleerd en gefilterd door de glazen afdekking. De lichtstraal na de bovenstaande behandeling wordt koud licht genoemd.

Goede lichtkwaliteit.

De zogenaamde goede lichtkwaliteit is dat de geleverde lichtstraal de kleur en verandering van bloed en weefsel echt kan reflecteren. Deze uitvoering wordt over het algemeen kleurweergave genoemd. Het wordt uitgedrukt door de kleurweergave-index berekend door de lichtverdeling van de lichtbron. De beste kleurweergave-index is 100. Er is een groot verband tussen kleurweergave en kleurtemperatuur. Het is vereist om de 6000K-kleurtemperatuur te bereiken, de echte kleurweergave is ongeveer 70-90 en de effectieve kleurweergave is bijna 100.

5 eenvoudig te bedienen.

De operatie schaduwloze lamp moet in staat zijn om de positie en richting continu te veranderen tijdens de operatie. De bediening moet eenvoudig, flexibel, licht, snel en effectief zijn. Het centrale deel van de lampbehuizing moet zijn uitgerust met een steriliseerbare bedieningshendel, en het product moet ook zijn uitgerust met een diep koude lichtlamp met lichtgeleidervezel, een fotografie-apparaat voor kleurentelevisie en een ventilatie-apparaat.

6 economie en veiligheid.

Economie verwijst vooral naar een hoge lichtefficiëntie, een laag stroomverbruik en een lange levensduur van de lichtbron. De meeste buitenlandse landen hebben halogeenlampen gebruikt. De lampbehuizing moet zijn gemaakt van materialen die moeilijk aan stof kunnen kleven. Omdat de structuur van een schaduwloze lamp de neiging heeft enorm en complex te zijn, is het erg belangrijk om de veiligheid ervan te overwegen. Dit heeft voornamelijk betrekking op elektrische veiligheidsprestaties, structurele sterkte en gewicht van het lamplichaam.


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Website: http: //www.vega-medi.com

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Bedrijf Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, No. 258, North Of Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (vasteland)

Fabriek Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China