Het werkingsprincipe van anesthesiemachine

- Dec 11, 2017-

Het meest voorkomende ademhalingscircuit van anesthesie is het circulatiesysteem. Twee eenrichtingsventielen zorgen ervoor dat het gas in een lus kan stromen die koolstofdioxide absorbeert door chemische methoden. In dit systeem komt vers gas uit de anesthesiemachine het ademhalingscircuit binnen aan het stroomafwaartse deel van de kooldioxideabsorberende tank en het stroomopwaartse deel van de kleppen. Het binnenkomende verse gas vermengt zich met het oorspronkelijke gas in het lussysteem, stroomt door de zuigende unidirectionele kleppen en bereikt de Y-vormige buis via een herbruikbare of wegwerpbare gegolfde buis. Het uitgeademde gas van de patiënt stroomt door een andere tak van de bloedsomloop (uitademing) en komt via een terugslagkleppen in de airbag. Door in te drukken, produceert de airbag positieve druk, waardoor het verzamelde gas door het koolstofdioxide-absorptieapparaat wordt gedwongen. Omdat verse lucht die in het lussysteem stroomt veel meer is dan de hoeveelheid gas die door de patiënt en het absorptiemiddel wordt verbruikt, moet een dergelijke veiligheidsklep worden geïnstalleerd tussen de expiratoire unidirectionele kleppen en de kooldioxideabsorptietank. Overtollig gas kan ontsnappen als de druk de gespecificeerde drempel overschrijdt. Een mengsel van natronkalk (natrium-, kalium- en calciumhydroxide) of een mengsel van bariumhydroxide (bariumhydroxide, acht waterstofhydraat en calciumhydroxide) bevindt zich in de absorptietank. Deze stoffen absorberen koolstofdioxide door chemische reacties, waardoor warmte en water vrijkomen (water vrijmaken dat de lucht in de bloedsomloop kan bevochtigen). Wanneer het absorptievermogen op is, verandert de indicator van kleur. De absorptietank moet zijn ontworpen om het vervangen van het absorptiemiddel te vergemakkelijken. De APL-klep die wordt gebruikt voor het afvoeren van te veel gas is meestal een veerbelaste klep. Veerspanning is de controle van de lusdruk, als de patiënt spontaan ademt, bevindt de veiligheidsklep zich in de open positie, ademend met minimale weerstand om in te ademen en uit te ademen.

Na anesthesie-inductie verbindt de patiënt de luchtverdovingsmachine met een gesloten masker of een tracheale katheter. Bij het inhaleren, is het gas van het anesthesiegas kleppen in het lichaam van de patiënt door een open zuiging en openen de uitademkleppen zich terwijl de kleppen worden uitgedoofd en het uitgeademde gas wordt uitgeademd. Vouwbalgen kunnen worden gebruikt bij gebruik van hulp- of gecontroleerde ademhaling. Adem in en druk naar beneden, adem uit en trek omhoog om ervoor te zorgen dat de patiënt voldoende ventilatie heeft. Tegelijkertijd, op basis van de werkelijke behoeften, past u de etherschakelaar aan om een ​​stabiel niveau van anesthesie te handhaven.

Het nadeel van dit apparaat is dat de etherconcentratie laag is, alleen omdat het onderhoud van de anesthesie en het verbruik van ether groot is, en gemakkelijk milieuvervuiling veroorzaken.