Welke veranderingen hebben er ervaren in de ontwikkeling van schaduwloze lampen?

- May 25, 2018-

Chirurgische lampen zonder schaduw hebben zich ontwikkeld tot een heden, hebben een verscheidenheid aan technologische innovaties ervaren en de prestaties blijven evolueren, maar de basisstructuur en -principes zijn vergelijkbaar.

In de jaren 1920, de Franse professor Weylland uitgevonden en maakte de vroegste chirurgische schaduwloze lamp in het Verenigd Koninkrijk. Hij plaatste gelijkmatig veel kleine platte spiegels op de schaduwloze koepel en plaatste een 100W-lamp op de dioptrische lens. In het midden heeft de hele schaduwloze lamp een taps toelopende torenspits. Later werden het principe en de vorm van de schaduwloze lamp op deze manier gebruikt, maar deze vroegste chirurgische lamp had een zeer slechte prestatie.

In de jaren dertig en veertig werden schaduwloze lichten in het midden van een groot lichtscherm geplaatst en was de lichtbron een gloeilamp. Vanwege de beperkte technologie op dat moment was het maximale vermogen van de lamp slechts 200W. Het gebied rond de gloeidraad was zo groot dat het het lichtpad niet kon besturen en het was moeilijk om scherp te stellen. De reflector was gepolijst met kopermateriaal en het was moeilijk om te reflecteren. Daarom is de verlichting van de lamp erg laag.

In de jaren 1950, om de verlichting van schaduwloze lichten te verhogen, begonnen mensen het aantal lichtbronnen te vergroten en werd een lamp zonder meer van het type met meerdere lampen gebruikt. De meer-lamp schaduwloze lamp van het type met meerdere lampen heeft 4-14 kleine reflectoropeningen, 15 of 25 watt spiegellampen geplaatst in het midden van elk reflectorgat, en gemaakt van een hoogzuivere aluminium reflector. Op dat moment had de 9-gaatsloze lamp zonder schaduw een verlichting van 40.000 lux. De toename van het aantal gloeilampen leidt echter ongetwijfeld tot een verlichtingstemperatuur, die de temperatuurstijging van de chirurgische lamp verhoogt, en gemakkelijk ongemak voor de arts veroorzaakt en het drogen van het weefsel op de operatieplaats. Nadelig voor postoperatief herstel.

In het begin van de jaren tachtig begon Japan schaduwloze, chirurgische, schaduwloze lichten te produceren. Met behulp van optische systemen en koude lichtspiegels kan het de temperatuurstijging beter regelen. De lichtbron wordt vervangen door een halogeenlichtbron en de verlichting wordt aanzienlijk verbeterd.

Aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig, met de ontwikkeling van computertechnologie, hebben landen achtereenvolgens geïntegreerde reflecterende chirurgische schaduwloze lichten geproduceerd. De reflector van deze schaduwloze lamp is ontworpen door CAD-technologie. Het gekromde oppervlak wordt gevormd door industrieel stempelen en gevormd tot een veelhoekig reflectiegebied. Vele reflecterende oppervlakken overlappen licht om een optische kolom van homologie te vormen. Deze schaduwloze lichtkolom is in principe even helder als daglicht en heeft geen schaduwen. Zelfs als het lichaamsdeel van een arts een deel van de lichtbron tijdens de operatie belemmert, kan het toch uniformiteit behouden.

In de 21e eeuw zijn steeds meer menselijke lichaamsdelen betrokken bij chirurgie, steeds moeilijkere chirurgie, wordt de productie van schaduwloze lampen ook steeds meer aandacht voor detailprestaties. Naast verlichtingssterkte, schaduwloosheid, temperatuurstijgbeheersing, kleurweergave en andere basisprestatieparameters zijn verbeterd, is ook de uniformiteit van de lichtintensiteit strikt vereist, om te voorkomen dat operaties van lichtbronnen een significante invloed hebben op chirurgie, chirurgische schaduwloze lamp verhoogt het back-upvermogen, het kan automatisch in 0,3 seconden schakelen; Om de aanpassing van de hoogte en richting van de schaduwloze lamp te vergemakkelijken, kan de chirurgische schaduwloze lamp de desinfectie van de centrale hendel verhogen, kan de grootte van de vlek en de lichte verlichting traploos worden aangepast; Bovendien, met de afstandelijke medische en onderwijsontwikkeling en andere vereisten, neemt de chirurgische schaduwloze lamp toe. Het camerasysteem, naast deze punten, het laminaire ontwerp van de warmte dissipatie van chirurgische schaduwloze lichten, multi-gearticuleerd giekontwerp is ook een grote heldere vlek.

In de afgelopen jaren zijn LED-lampen toegepast op het gebied van chirurgische schaduwloze lichten, wat nieuwe mogelijkheden heeft opgeleverd voor de ontwikkeling van chirurgische schaduwloze lichten.

Op dit moment is de bezettingsgraad van LED-chirurgische schaduwloze lampen op de binnenlandse markt nog steeds niet erg hoog. Wij zijn echter van mening dat met LED's voordelen op het gebied van prestaties, naarmate de technologie volwassener wordt en de productiekosten dalen, LED-chirurgische schaduwloze lampen goede vooruitzichten voor ontwikkeling moeten hebben.

De volgende zijn de meest populaire LED-operatielampen op de markt: LED Overhead Chirurgisch Licht

201712080930274695971.jpg


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Tel: + 86-021-67105200

Website: http: //www.vega-medi.com

Mobiel: + 86-15900473404

Contact: Laura duan

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Bedrijf Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, Nr 258, noorden Van Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (Vasteland)

Factory Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China