Waarom heeft een schaduwloze lamp geen schaduw?

- May 30, 2018-

In feite kan de schaduwloze lamp niet "schaduwloos" zijn. Het verlicht alleen de umbra en maakt de umbra onmerkbaar. Schaduwen worden gevormd door licht dat op voorwerpen schijnt. De schaduwen overal op aarde zijn anders. Observeer de schaduw onder het elektrische licht zorgvuldig, en ontdek ook dat het midden van de schaduw bijzonder donker en enigszins ondiep rond is. Het bijzonder donkere deel van de schaduw wordt de umbra genoemd, en het donkere deel ervan wordt de penumbra genoemd. Deze verschijnselen zijn allemaal nauw verwant aan de lineaire voortplanting van licht. Als een cilindrische theeslang op een tafel wordt geplaatst en er een kaars naast brandt, werpt de theeslang een heldere schaduw. Als twee kaarsen naast een theeschenker worden aangestoken, worden er twee overlappende en niet-conforme schaduwen gevormd. De twee delen van de film waren helemaal donker en ze waren allemaal zwart. Dit is de umbra. Er is slechts één kaars naast de umbra. De halve schaduw is halfdonker. Als drie of zelfs vier kaarsen worden aangestoken, zal het umbra-gedeelte geleidelijk krimpen en zal het halfschaduwgedeelte op verschillende niveaus verschijnen. Het is ook zo dat een object schaduwen kan genereren die bestaan uit umbra en penumbra onder elektrisch licht. Vanzelfsprekend, hoe groter het gebied van het lichtgevende object, hoe kleiner de umbra. Als we een kaars rond de theeslang plaatsen, verdwijnt de umbra volledig en is de penumbra te dun om te zien. Op basis van bovenstaande principes hebben wetenschappers chirurgische, schaduwloze lichten gemaakt. Hij rangschikt lichten met grote intensiteit op de lamp in een cirkel en combineert een lichtbron met een groot oppervlak. Op deze manier kan licht vanuit verschillende hoeken worden bestraald op de operatietafel, waardoor het chirurgische veld voldoende helder is en geen duidelijke umbra produceert, dus wordt het een schaduwloze lamp genoemd.

De chirurgische schaduwloze lamp bestaat meestal uit enkele of meerdere lamphouders, is bevestigd op de cantilever en kan verticaal of cyclisch worden verplaatst. De cantilever is meestal verbonden met een vast koppelingsapparaat en kan eromheen draaien. De schaduwloze lamp maakt gebruik van een steriliseerbaar handvat of een gesteriliseerde ring (gebogen spoor) voor flexibele positionering en heeft automatische rem- en stopfuncties om de positionering te manipuleren, waarbij een geschikte ruimte boven en rond de operatiekamer wordt onderhouden. Schaduwloze armaturen kunnen op plafonds of vaste punten op muren of op het plafond worden geplaatst.


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Tel: + 86-021-67105200

Website: http: //www.vega-medi.com

Mobiel: + 86-15900473404

Contact: Laura duan

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Bedrijf Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, Nr 258, noorden Van Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (Vasteland)

Factory Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China