Differentiële evaluatie en selectie van chirurgische lichten

- Dec 11, 2017-

Differentiële evaluatie en selectie van chirurgische lampen

I. Bestralingsafstand en diepte

Meestal geven de lampfabrikanten de belichtingsafstand en -diepte aan. Het grootste deel van de blootstelling aan licht is ongeveer 70 - 140 cm of 130 centimeter ---, dat wil zeggen, de lamp op deze afstand van het beste effect zonder schaduw. Over het algemeen geldt: hoe groter de lampplaat (lamp met één kop) of hoe groter het aantal koppen, des te beter de instralingsdiepte, des te beter geschikt voor meer diepte van de ingreep. Dit is ook de reden waarom sommige van de meer complexe operaties vaak grote operatielampen kiezen.

Verlichtingsgraad en kleurtemperatuur

Verlichtings- en kleurtemperatuur zijn in feite een benadering van het concept, om de intensiteit van de verlichting te beschrijven. Meestal denken we dat het ideale licht de straal is en de zon ongeveer, en in de 4400-4600k rond.

III. Het aantal verbindingen en de stabiliteit en flexibiliteit van de lamparm

Om de focus van de verschillende delen van de laesie te kunnen verlichten, hopen we dat hoe meer de verbinding, hoe beter de draaiingshoek van elke verbinding, hoe groter hoe beter. Over het algemeen heeft goed licht 6 groepen gewrichten en elke groep rotatiehoeken is groter dan 300 graden, bij voorkeur 360 graden. Maar de lichten kunnen ook geen onbeperkte activiteiten zijn, niet de lamp op de vlucht willen aanraken, dus we kunnen niet worden gefixeerd voor de lichte positie. We definiëren meestal de mate van vrijheid van de lamp, dat wil zeggen, wanneer de externe kracht die op de lamp wordt uitgeoefend minder is dan 20 Newton, mag de lamp niet werken, zolang de externe kracht groter is dan 20 Newton, kan de lampzijde vrij zijn om te oefenen.