Medisch-chirurgische plafondhanger: ontwerp van kraantorenoplossing voor ICU in operatiekamer

- Apr 27, 2020-

I. de geschiedenis van de hangende toren.

Het prototype van de hangende toren

Bovenaan de anesthesiemachine, aan het hoofd van de operatie, is een roterende ijzeren buis geïnstalleerd, waardoor de gaselektrische leiding wordt verlengd om de anesthesiemachine te voeden. Na de operatie wordt de gas- en elektrische verbinding verbroken en kan de ijzeren buis naar de muur worden verplaatst om ruimte te besparen en het schoonmaken van de operatiekamer te vergemakkelijken. Er kan worden gezegd dat dit het basisprototype is van de hangende toren, om te voldoen aan de meer elementaire gas- en elektriciteitsvoorziening.

Ontwikkeling van een kraantoren

Daarna wordt de kraantoren voortdurend verbeterd volgens de behoeften van gebruikers. In 1958 werden vaste kranen geïnstalleerd op de kop en voeten van het bedieningsbed; In 1961 nam het aantal gas- en elektriciteitsbehoeften toe, de opkomst van een groter dan het algemene kraantorenvolume; In 1983 kwam de mobiele eenarmige kraantoren uit, die heel dicht bij de anesthesiemachine kan komen, steeds handiger in gebruik. Tegenwoordig zijn er steeds meer apparatuur en personeel in de operatiekamer, dus het is een mainstream ontwerpprincipe geworden om de hangende toren en ontwerppositionering te kiezen op basis van het operatiekamerproces en de werkruimte. Laat' s eerst de procedure begrijpen om de operatie onder normale omstandigheden te starten (de procedure om de operatie te beëindigen is in feite het tegenovergestelde van die van het starten van de operatie):


(1) voorbereidingsfase


In de voorbereidingsfase wordt alle apparatuur schoongemaakt en in de staat van homing. De operatiekamer is klaar om de patiënt te ontvangen.


(2) stadium van patiëntplaatsing


Tijdens de plaatsing van de patiënt verplaatst de verpleegster het transferbed dat de patiënt naar de operatiekamer brengt via de schone loopbrug, tilt de patiënt op van het transferbed, plaatst hem op het operatiekamer en verplaatst het transfertbed uit de operatiekamer. PS: in het buitenland wordt het operatiekamer meestal gebruikt om patiënten direct te vervoeren, of wordt de tafel vastgezet op de mobiele drager en wordt de tafel vastgezet op de voet van het operatiekamer na de operatiekamer. Dit kan het letsel van de patiënt voorkomen wanneer de verzorgers de patiënt optillen, waardoor de werklast van de verzorgers wordt verminderd. En de operatiekamer is over het algemeen uitgerust met een spuitkamer, u kunt het hele bed steriliseren.


(3) plaatsing van apparatuur


In het stadium van het positioneren van de apparatuur zal de verpleegkundige de chirurgische apparatuur in de positie van het bed naast de operatie plaatsen, of vanuit de apparatuurruimte zal een aantal grote medische apparatuur, zoals de C-arm, DR, naar de operatiekamer worden verplaatst en debuggen.


(4) montagefase van de kraantoren


Tijdens de plaatsingsfase wordt de kraantoren naar de servicepositie verplaatst en worden het gascircuit en het circuit van de relevante medische apparatuur verbonden met de gaselektrische interface op de kraantoren. Plaats kleine medische apparatuur, accessoires op de hangende torenbak of geleiderail.


(5) chirurgische voorbereidingsfase


In het stadium van de chirurgische voorbereiding is het chirurgische personeel aanwezig, zijn de chirurgische instrumenten gereed, wordt de apparatuur normaal gesproken opgespoord en begint de operatie.

应用场景


In de bovenstaande procedures aan het begin en het einde van de operatie kunnen we vaststellen dat het gebruik van een hangende toren voornamelijk in de plaatsingsfase en de latere homing-fase is. Daarom is het in het operatiekamerproces belangrijker om de volgende punten te selecteren en te positioneren:


A. Of het de vereiste gebruiksstand kan bereiken


B. Of het kan voldoen aan de gas- en elektriciteitsvraag van de bijbehorende apparatuur


C. Het gemak van beweging heeft geen invloed op andere workflows en vermindert de voorbereidingstijd


D. Of het veilig is om te bewegen zonder muren, uitrusting enz. Aan te raken


E. Optimaliseer de grondruimte zoveel mogelijk en bevestig de apparatuur aan de hangende toren om beweging te vergemakkelijken en ruimte te besparen


F. Is het gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Website: http: //www.vega-medi.com

E-mail : sales@vega-medical.com.cn

Bedrijf toevoegen: kamer 512, Lvdifangzhou-gebouw, nr. 258, ten noorden van Yunhe Road, Fengxian-district, Shanghai, China (vasteland)

Factory Add 1: nr. 6 1 8, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Factory Add 2: Nee. 688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China