Wat regelt de drijfspanning van ultrasone scalpel?

- Jan 06, 2020-

In dit artikel wordt het scalpelmodel in neurochirurgie bestudeerd. Gebaseerd op het VTK-platform, wordt de scalpel van de operatietabel dynamisch weergegeven in drie dimensies en worden alle codes geschreven in C-taal. De dynamische 3D-reconstructie die met deze methode wordt gerealiseerd, is krachtig en flexibel.

Het kan op grote schaal worden gebruikt in de driedimensionale reconstructie van het neurosurgery navigatiesysteem van de hersenen. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van navigatiesysteem voor neurochirurgie in de hersenen. Het wordt veel gebruikt omdat het geschikter is voor minder bloedingen, minder trauma en gemakkelijk te behandelen zacht weefsel. De werkfrequentie van ultrasoon scalpel zal veranderen met het verschillende geëmulgeerde weefsel tijdens het gebruik. Als het niet op de resonantiefrequentie kan werken, wordt de meeste energie verbruikt bij de interne koorts, wat problemen zal veroorzaken in het behandelingsproces en ook het scalpel kan beschadigen als gevolg van de hoge temperatuur. De stuurspanning van de ultrasone scalpel wordt geleverd door de ultrasone voeding. Alleen door de frequentie van de ultrasone voeding tijdig aan te passen, kan het trillingssysteem in de resonantietoestand blijven werken en is het effect dat op dit moment wordt geproduceerd het beste: de elektrische energie wordt maximaal overgebracht naar de behandelingskop, en zijn amplitude zal ook het maximum bereiken. Om dit doel te bereiken, ontwerpt dit papier een DSP-gebaseerd voedingsregelsysteem voor ultrasone scalpel. Het systeem kan niet alleen de resonantiefrequentie van de ultrasone scalpel in de tijd aanpassen, maar ook de ultrasone kracht regelen. Het papier is verdeeld in zes hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk is de inleiding; het tweede hoofdstuk stelt het algemene ontwerpschema van het systeem vast; het derde hoofdstuk introduceert het ontwerp van het systeemhardwarecircuit volgens de functiemodule; het vierde hoofdstuk is het ontwerp en de ontwikkeling van de systeemsoftware op basis van DSP; het vijfde hoofdstuk maakt de experimentele test en data-analyse van het systeemcircuit en de werkprestaties; het zesde hoofdstuk is de samenvatting en het vooruitzicht. Het belangrijkste werk en de innovatie van dit document omvatten:

Het equivalente circuit van ultrasone transducer nabij de resonantie wordt gemodelleerd, en de resonantiefrequentiekenmerken van ultrasone transducer worden bestudeerd door experimenten en MATLAB-simulatie. (2) Het hardwaresysteem van ultrasone scalpelvoeding op basis van DSP is ontworpen en geproduceerd.


Bedrijfsnaam: Vega Medical Equipment (Shanghai)

Website: http: //www.vega-medi.com

E-mail: sales@vega-medical.com.cn

Bedrijf Toevoegen: Kamer 512, Lvdifangzhou Building, No. 258, Ten noorden van Yunhe Road, Fengxian District, Shanghai, China (vasteland)

Fabriek Add1: No.618, Jianyun Road, Meilin Village, Zhoupu Town, Pudong New Area, Shanghai, China

Fabriek Add2: No.688, Guangjian Road, Yangwang Industrial Zone, Fengxian District, Shanghai, China